Začin svim jelima - Odgovor na pitanje: "Kako do uspjeha?"

20.11.2015. 09:20

Hipotetska situacija:
Zamislite dvojicu profesionalaca kuhinje na samo za njih organiziranom natjecanju u visoko-profesionalnom odmjeravanju snaga, sa sucima beskrajno istančana ukusa koji na nepcima osjećaju svaki promil viška ili manjka nekog od ključnih sastojaka, koji sa nevjerojatnom preciznošću mogu utvrditi kemijske elemente namirnica i što je najvažnije, svi, naravno, imaju različite ukuse. Teška publika, zar ne?

Neopterećeni zahtjevnošću situacije, dvojica majstora sklona svakoj vrsti izazova, potpuno uvjereni u svoje vještine iskovane u tisućama znojnih sati u vrelini kuhinje, s stotinama recepata koje bi vam mogli napamet izrecitirati iznenada probuđeni u gluho doba noći, hrabro se bacaju na posao. Vještine su im slične, uvjeti za rad potpuno jednaki, a sastojci koje moraju upotrijebiti u ovom virtualnom obračunu strogo su i nadgledano istovrsni. Nema reakcije znojnih dlanova potaknute neiskusnim, neistreniranim umovima, ruke su sigurne i precizno brze u baratanju posuđem i hranom, pokreti tijela rapsodija su okretnosti i snalažljivosti.

U maniri vrhunskih umjetnika zadatak završavaju na vrijeme, a aranžman zgotovljenih jela mogao bi krasiti naslovnu stranicu priznatih, svjetskih časopisa. Ipak, pobjeđuje samo jedan. Znate li odgovor zašto? On je upotrijebio začin svim jelima: "Ljubav".

Čovjek iznad svega voli svoj posao, pristupa mu kao najdražem partneru i prijatelju, životnom suputniku bez kojega bi sve drugo potpuno izgubilo smisao. Svaki zamah žlicom, svaki pomno odabrani sastojak, slijevaju se u savršenu formu protkanu emocijama i rezultiraju neupitnom pobjedom.

Zamjenimo kuhare menadžerima, a suce kupcima. Princip je u potpunosti isti. Bez obzira na stil vođenja koji se od autokratskog mijenjao do demokratskog, bez obzira na situacije koje su se mijenjale od pokretnih traka industrije u devetnaestom stoljeću do mrežnih struktura organizacija današnjice potpomognutih silinom moderne informacijsko-komunikacijske tehnologije, menadžeri koji vole svoj posao i znaju tu emociju prenijeti na suradnike uvijek su za dužinu ljubavi ispred drugih. Sve što je zasnovano na strahu u konačnici neumitno propada, dok energija koju generira ljubav svladava i naizgled neslomljive prepreke. Ona je odgovor na svako teško pitanje, ona je razlog tisućama sati provedenih u istraživanju i učenju, na njenim krilima leži osmijeh i u situacijama neugodnih konflikata na predugim sastancima, ona premošćuje ponor između tupog očaja još jednog izgubljenog posla i volje da se pokuša ponovo. Ljubav prema onome što radi najjači je osobni motivator menadžera koji će zakonom svemirske sigurnosti neizostavno biti prepoznat od strane suradnika, a oni će isključivo u tom slučaju pronaći snagu da učine djela koja nadilaze njihove vlastite mogućnosti.

Tako se rađaju vrhunski rezultati. Sve drugo samo je šarena laž i loš nadomjestak iskonske motivacije.

U konačnici, vrhovni sudac uspjeha svih današnjih poslovnih sustava, onaj u čijim rukama počiva sudbina svakog poduzeća, a to je naravno, kupac, odmah će prepoznati ekipu koja svoju zadaću ispunjava energijom i poletom ljubavi te će nadahnut i profesionalno odrađen posao nagraditi dugoročnom suradnjom i vjernošću.

Izmislili smo tisuću recepata za uspješnost, analizirali i nadograđivali milijune rješenja za milijune različitih situacija, razbijali glave pokušavajući predvijeti sve nepredvidljive događaje, a odgovor na bilo koji problem oduvijek je bio vjerni pratitelj naših srca, tako lak i uvijek tako nedostižan u kaosu izgubljenosti koja je danas pečat naših osobnih i poslovnih života. I kao što bi rekao nesretno preminuli član glasovite skupine The Beatles, legendarni John Lennon: "All you need is love!".

Autor: Darko Balaš
Posted in Menadžment By

Domagoj Zuscak